Foto: Ulrika Pousette
Visst kan glutenfri smörgåstårta vara festligt i påsk.

Glutenfri smörgåstårta de luxe

Bli först med att rösta!

Dessa små söta vårbakelser är både otroligt vackra och fantastiskt goda. Och brödet går så klart att äta även som frukostbröd – det är riktigt saftigt och gott! Här är receptet på en riktigt god glutenfri smörgåstårta.

Recept: Smilla Luuk ur boken ”Smilla firar glutenfritt” (Rabén & Sjögren)

Smörgåstårta de luxe

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Ljus limpa

  • 25 g jäst, färsk för matbröd
  • 4.5 dl ljummet vatten
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 msk chiafrön, krossade
  • 0.5 msk matolja
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 6 dl mjölmix, glutenfri
  • olja, till formen
  • glutenfritt ströbröd, till formen
  • Fyllning

  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl philadelphiaost
  • 1.5 dl majonnäs
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 rödlök
  • 1 kruka dill
  • 170 g räkor, skalade
  • 0.5 citron, saften
  • 180 g kallrökt lax
  • 1.5 tsk pepparrot, på tub
  • Dekoration och fyllning

  • 3 rädisor
  • 1 rödbeta
  • 1 gulbeta
  • 1 morot
  • 8 sparrisstjälkar, gröna
  • 1 liten burk stenbitsrom, ca 80 g
  • 1 knippe dill, färsk
  • ärtskott, en näve

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM