Burritos – tortillas med bönor och grönsaker

4,3 (4 röster)

Burritos – mjuka tortillas med läcker fyllning

Foto: Thinkstock
Burritos, härlig röra med bönor.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Burritos - fyll med quinoa, grönsaker och bönor till en god lunch, mellanmål eller till middag. Snabbt och enkelt recept på mexikansk mat.

Burritos

Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 8 tortillabröd

  • 4 portioner quinoa

  • 1 förpackning svarta bönor

  • 1 gurka

  • 2 tomater

  • 1 röd eller grön paprika

  • 0,5 rödlök

  • 1 kruka koriander

  • 1 chilifrukt

  • 1 burk majs

  • 1 lime

  • 2 dl gräddfil

Gör så här:

  1. Koka quinoa enligt instruktionerna på paketet.

  2. Skölj bönorna och låt dem rinna av.

  3. Tärna gurka, tomat, paprika, rödlök och finhacka chili och koriander, blanda i en skål med majsen och bönorna och pressa över lime. Smaka av med salt.

  4. Vänd ner quinonan i röran.

  5. Värm tortillabröden i en grillpanna så de får lite snygga ränder.

  6. Lägg upp bröden och lägg på bön- och quinoablandningen. Vik ihop och servera med en klick gräddfil..

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lunch

Quinoa