Mandelmassa – enkelt och väldigt gott

5 (4 röster)

Så gör du egen mandelmassa till semlor – passar bra till godis och bakverk

Foto: Thinkstock
Hemgjord mandelmassa.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Mandelmassa är enkelt att göra själv och den hemgjorda blir så klart väldigt god också.

Mandelmassa

Mängd: 100 gram Förberedelsetid: 10 min Tillagningstid: 10 min

Ingredienser

  • 75 g sötmandel

  • 4 bittermandlar

  • 3 dl florsocker

  • 1,5 msk vatten

Gör så här:

  1. Koka upp vatten och häll i mandeln och bittermandel i vattnet, låt koka någon minut så att skalet lossnar. Häll av och skölj kall.

  2. Skala söt- och bittermandeln.

  3. Torka mandeln torr i en ren kökshandduk.

  4. Mixa mandel och florsocker i en matberedare tills den liknar fint mjöl.

  5. Tillsätt vatten och mixa mandelmassan jämn.

ARTIKELN HANDLAR OM