Tareq Taylor – nachos med ost, avokado och majs

4 (1 röst)

Nachotallrikarnas nachotallrik – Tareq Taylors goda recept

Foto: Peter Carlsson
Nachotallrikarnas nachotallrik – Tareq Taylors goda recept

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Bjud på Tareq Taylors goda nachotallrik.
– Inget annat än rent fredagsmys – och hur gott som helst! Tro för allt i världen inte att det blir något över, säger Tareq Taylor, kokboksförfattare, programledare och kock.

Nachos med ost, avokado och majs

Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 avokado

  • 1 liten påse nachos, ca 185 g

  • 1 liten burk majs, ca 150 g

  • Ca 3 dl valfri riven ost

Avokadoröra med lime

  • 1 avokado

  • Saften från 1 lime + ev fint rivet skal

  • 1 msk hackad färsk koriander

  • Salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 210 grader, varmluft.

  2. Dela och kärna ur avokadon. Skär avokadoköttet i skivor.

  3. Varva avokado, nachos, majs och riven ost på en plåt. Sätt in plåten i ugnen och låt den stå i cirka 10 minuter, tills osten smälter.

  4. Dela och kärna ur avokadon till röran. Gröp sedan ur avokadoköttet i en bunke. Mosa det med en gaffel och blanda med limesaft och koriander, och gärna lite rivet
    limeskal. Smaka av med salt.

  5. Ta ut plåten och ät de varma nachosen – som du använder som ”bestick” – direkt tillsammans med avokadoröran. Gott med en kall öl till!

Recept av Tareq Taylor, ur boken ”Mat på en plåt” (Bonnier fakta).
Foto: Peter Carlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept