Fixa klassisk senapssill själv

Så gör du godaste senapssillen

Foto: Johnér
Hemgjord senapssill smakar bäst.

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Fransk senap och konjak ger ny skruv till klassisk senapssill. Till receptet kan du använda inlagd sill eller färdig 5-minuterssill.

Senapssill

Portioner: 6–8 på en buffé Förberedelsetid: 10 min Tillagningstid: ca 1 h

Ingredienser:

  • 1 sats inlagd sill, se recept för inlagd sill, eller 1 förpackning 5-minuterssill (420 g)

  • 1 äggula

  • 2 msk skånsk senap

  • 1 msk dijonsenap

  • 1 dl rapsolja

  • 2 tsk konjak

  • 2 krm nymald vit- eller svartpeppar

  • 1/2 ask smörgåskrasse till garnering

Gör så här:

  1. Skär sillen i bitar.

  2. Rör ihop äggula och senap.

  3. Vispa i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle.

  4. Tillsätt konjak och peppar.

  5. Vänd ner sillen och låt stå ca 1 timme.

  6. Lägg upp och garnera med krasse.

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Recept

Julmat

Jul

Buffé