Foto: Emma Mattsson
Rissallad med rostade grönsaker

Rissallad med rostade grönsaker

5 (2 röster)

Rissallad med rostade grönsaker. Rosta grönsaker i ugn och blanda med ris så kan du bjuda på en matig sallad med italienska smaker. Paolo Roberto står bakom receptet.

Insalata di riso

Rissallad med rostade grönsaker

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 msk olivolja
  • 150 g fontinaost, eller taleggio
  • 200 g kokt skinka, helst italiensk
  • 12 körsbärstomater
  • 2 röda paprikor, grillade och inlagda
  • 1 gul paprika
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 broccolistånd, à ca 250 g
  • 12 hasselnötter
  • 15 basilikablad , strimlade
  • 0.5 msk timjan, finhackad
  • olivolja
  • Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 pressad vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM