Pasta Alfredo med kyckling och ärter

3,9 (58 röster)

Krämig pasta med kyckling och parmesanost

Foto: Thinkstock
Pasta Alfredo med kyckling.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Pasta Alfredo tillhör kanske inte de smalaste rätterna men ack så god. Med kyckling och ärtor når den nya nivåer.

Pasta Alfredo med kyckling och ärter

Antal: 3 portioner Förberedelsetid: 10 min Tillagningstid: 20 min

  • 300 g pasta

  • 2–3 kycklingfiléer

  • 2 st vitlöksklyftor

  • 2,5 dl grädde

  • 2,5 dl vatten

  • 50 gram smör

  • 250 gram parmesanost

  • 2 dl gröna ärtor

  • 3 krm salt

  • 3 krm peppar

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

  2. Skiva kycklingfiléerna och stek dem i lite smält smör så de får färg.

  3. Riv och fräs vitlöken och tillsätt grädde och vatten. Lägg i smör och låt smälta.

  4. Koka ärtorna enligt anvisningar på paketet.

  5. Riv parmesanosten och lägg i pannan och rör om tills osten smält. Salta och peppra. Låt koka ihop och tjockna.

  6. Blanda ner den avrunna pastan och ärterna i kycklingsåsen eller servera bredvid. Riv över lite parmesanost och vrid ett tag med pepparkvarnen.

ARTIKELN HANDLAR OM