Foto: Anna Tärnhuvud
Gratinerad hummer kan serveras på olika sätt.

Gratinerad hummer med basilika och citronmajonnäs

Bli först med att rösta!

Gratinerad hummer - festligt, lyxigt och mycket gott. Här serverad med citronmajonnäs. Färsk hummer är godare, men men mycket dyrare och onödigt när du ska gratinera.

Hummer - basilikagratinerad med svartrötter och citronmajonnäs

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 fryst hummer, färsk är godare, men mycket dyrare och onödigt här
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk persilja, hackad
  • 3 msk basilika, hackad
  • 4 msk parmesan, eller västerbottenost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk osötad senap
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • Citronmajonäs

  • 2 äggula
  • 0.5 tsk osötad senap
  • 1 citron
  • salt
  • cayennepeppar
  • 1.5 dl olja
  • Svartrot

  • 150 g svartrot, eller sparris
  • 4 skivor mörkt osötat bröd

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept