Romsås

Romsås – jättegott till fisken

Foto: Janerik Henriksson / TT / TT NYHETSBYRÅN
Du kan använda vilken rom du vill till romsås.

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Romsås är ett gott tillbehör till varmrökt lax eller hemmagjorda fiskpinnar, eller varför inte testa att dippa chipsen i romsås? Det är supergott.
Du kan använda vilken rom du vill, till exempel stenbitsrom eller forellrom, men det går även bra att använda tångkaviar för ett vegetariskt alternativ.

Romsås

Portioner: 4 Tid: 10 min

Ingredienser:

  1. 1 dl valfri rom (t.ex. stenbitsrom eller forellrom)

  2. 1 kruka dill

  3. 1 kruka gräslök

  4. 1 dl crème fraiche

  5. 1 dl majonnäs

  6. saften och skalet från en citron

  7. salt och peppar

Gör så här:

  1. Finhacka dill och gräslök. Riv det yttersta skalet från citronen. Blanda med crème fraiche och majonnäs.

  2. Pressa i citronsaften och salta och peppra. Vänd försiktigt i rommen.

  3. Låt stå kallt en stund innan servering så smakerna får sätta sig.

ARTIKELN HANDLAR OM