Panerad rödspätta – med dillsås och potatis

Bli först med att rösta!
Foto: Thinstock
Rödspätta – med god panering

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Panerad rödspätta – knaprig panering på den fina rödspättan serverad med en pigg sås med dill och nykokt potatis. En riktig vardagsfavorit.

Panerad rödspätta

  • 800 g potatis

Rödspätta

  • 600 g rödspättafiléer

  • 1 krm salt

  • 1 krm mald svartpeppar

  • 1 dl vetemjöl

  • 1 ägg

  • 2 dl ströbröd

  • 1 msk olivolja

  • 1 msk smör

Dillsås

  • 1 dl matyoghurt

  • 1 dl crème fraiche

  • 2 msk majonnäs

  • 1 tsk senap

  • 1 msk pressad citronsaft

  • 0,5 kruka dill

  • salt

  • svartpeppar

Till servering

  • 0,5 citron i klyftor

Gör så här:

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.

  2. Dillsås: Finhacka dillen och blanda med yoghurt, crème fraiche, majonnäs och senap. Smaka av med lite salt och peppar.

  3. Salta och peppra fisken.

  4. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll mjöl och ströbröd i varsin tallrik.

  5. Hetta upp olja och en rejäl klick smör i en stekpanna

  6. Vänd fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i ströbrödet.

  7. Stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Vänd försiktigt så de inte går sönder.

  8. Servera den panerade rödspättan med dillsås, sallad, kokt potatis och citronklyftor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept