Foto: Thinstock
Rödspätta – med god panering

Panerad rödspätta – med dillsås och potatis

4 (1 röst)

Panerad rödspätta – knaprig panering på den fina rödspättan serverad med en pigg sås med dill och nykokt potatis. En riktig vardagsfavorit.

Panerad rödspetta

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 800 g potatis
  • Rödspätta

  • 600 g rödspättafiléer
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, mald
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Dillsås

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk senap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 kruka dill
  • salt
  • svartpeppar
  • Till servering

  • 0.5 citron, i klyftor

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept