Enchiladas – gott alternativ till tacos

3,8 (77 röster)

Enchiladas – texmex-mat i en form

Foto: Thinkstock
Enciladas – gott som omväxling till tacos.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Enchiladas är perfekt att bjuda på när fredagens tacos börjar kännas uttjatat. Rullarna kan varieras i oändlighet, här är ett kryddigt recept med köttfärsfyllning.

Enchiladas

Antal: 4 portioner Förberedelsetid: 5 minuter Tillagningstid: 35 minuter

Ingredienser

  • 1 msk olja

  • 500 g passerade tomater

  • 1 tsk sambal oelek ( eller två för hetare smak)

  • 1 tsk salt

  • 1 msk oregano

  • 2 tsk lökpulver

  • 1 tsk vitlökspulver

  • 1 tsk spiskummin

  • Några varv med pepparkvarnen

  • ca 500 g nötfärs

  • salt och peppar

  • 150 g riven ost

  • 8 st mellanstora tortillabröd, majs eller vete

Till servering

  • 0,5 huvud isbergssallad

  • 150 g majskorn

  • 1,5 dl gräddfil

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C. Smörj en ugnssäker form med lite av oljan.

  2. Blanda tomaterna med kryddorna utom salt och peppar.

  3. Bryn färsen i olja. Salta och peppra. Blanda ner hälften av tomatsåsen och hälften av osten i färsen. Låt koka upp.

  4. Fördela köttfärsröran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg dem med skarven neråt i formen. Häll på resten av tomatsåsen och strö över resten av osten. Sätt in formen i övre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills enchiladan fått fin färg.

  5. Strimla sallad och lägg upp majsen i en skål.

  6. Servera enchiladas med sallad, majs och gräddfil.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept