Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter

3,4 (461 röster)

Så gör du bakad sötpotatis i ugn – fyll den med god fåroströra

Foto: Thinkstock
Bakad sötpotatis med fårost – gott recept och lätt att variera.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Bakad sötpotatis seglar upp på mathimlen som en riktig stjärna. Med sin söta lena smak passar en saltsyrlig fyllning perfekt. Här är ett smaskigt recept med fårost och vitlök.

Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter

Portioner: 4

Tid: 50 minuter

Ingredienser:

  • 4 st sötpotatisar

  • 1 msk olivolja

  • 1 bakplåtspapper

Fetaoströra

  • 150 gram fetaost

  • 2 dl crème fraiche

  • 2 klyftor vitlök

  • 1 krm salt

  • 1 krm svartpeppar

  • 1 kruka persilja

  • 1 rödlök

Gör så här:

Bakad sötpotatis

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Dela potatisarna på längden och lägg dem med skalet uppåt på en bakplåtsklädd plåt, pensla med olivolja, och baka i ugnen cirka 30–40 min. Vänd på dem när det är 10–15 minuter kvar och pensla på lite olivolja igen.

Fetaoströra

  1. Smula ner fetaosten i en skål. Riv vitlöken och blanda med fetaosten och tillsätt crème fraiche. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.

  2. Finhacka persilja och skiva rödlöken tunt.

  3. När sötpotatishalvorna är färdiga, lägg upp dem på ett fat, fördela fetaoströran och strö över persilja och skivad rödlök, servera.

ARTIKELN HANDLAR OM