Foto: Sofia Nahringbauer
Påsktårta med passion och mango

Fräsch tårta med passion och mango

4,4 (8 röster)

En härlig och fräsch påsktårta med passion eller mango dekorerad med gulliga marängkycklingar. Bagaren Ått Padtum Söderström har skapat en härlig tårta för påskfirandet. Tips: Använd en köksvåg för att få bästa resultat!

Påsktårtan är skapad av Ått Padtum Söderström, Årets bagare 2017.

Fräsch tårta med passion och mango

arrow downarrow up
  • Passion eller mangokräm

  • 125 g mjölk
  • 125 g passionsjuice, (från färsk passionfrukt, som silas genom ett durkslag så ni får bort kärnorna från frukten)
  • 0.5 vaniljstång
  • 60 g strösocker
  • 60 g äggulor, (1 äggula = ca 20 g) obs! spara äggvita till maräng.
  • 15 g maizena
  • 25 g smör, mjukt
  • Sable Breton-botten med hasselnötter

  • 100 g smör
  • 95 g socker
  • 2 g salt
  • 20 g äggula
  • 5 g bakpulver
  • 135 g vetemjöl
  • 20 g hasselnötter, (kan bytas ut mot hackad mandel)
  • Små kycklingmaränger

  • 100 g äggvitor
  • 100 g strösocker
  • 100 g florsocker
  • choklad, till dekoration

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Påskmat

Kyckling

Påsken

Recept