Knäckepizza – supergod och jättesnabb

Bli först med att rösta!

Härligt krispig knäckepizza med skinka, ananas och jalapeños

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Knäckepizza är det perfekta snackset till kvällsmyset.
Lagas på nolltid och är omtyckt av alla.
Toppingen går att variera i oändlighet men här är vårt bästa recept.

Knäckepizza

Portioner: 1 Förberedelsetid: 10 min Tid: ca 5 min

Ingredienser:

  • 1 stort rundknäcke

  • 0,5 dl chilisås

  • 100 g rökt skinka

  • 100 g riven ost

  • 4 msk riven parmesanost

  • 50 g ananas

  • 1 dl crème fraiche

  • 10 skivor inlagd jalapeño

  • 1 nypa oregano

  • Olivolja

  • En näve rucola

Gör så här:

  1. Slå på ugnen på 225 grader.

  2. Skär upp den rökta skinkan i mindre bitar.

  3. Ta knäckebrödet och bred ut chilisås först, klicka sedan ut crème fraiche, strö över ost och riv över parmesan.

  4. Toppa pizzan med rökt skinka, ananas, jalapeño och oregano.

  5. Grädda pizzan i ugnen tills osten smält och den har fått fin färg.

  6. Ringla över lite olivolja av bra kvalitet och lägg på en näve rucola.

Knäckpizza – omtyckt av alla.
ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Pizza