Matmuffins med bacon och ost

5 (2 röster)
Foto: Thinkstock
Matmuffins – salt och gott.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Matmuffins – muffins behöver inte bara vara söta. De här med bacon och ost är matiga och passar perfekt till soppan eller på picknicken.

Matmuffins – recept med bacon och ost

Antal: 12 stycken Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 150 g bacon 

  • 0,5 finhackad gul lök 

  • 2,5 dl vetemjöl 

  • 2 tsk bakpulver 

  • 50 g smör 

  • 3 dl riven lagrad ost, t ex präst

  • 2 dl gräddfil

  • 1 salladslök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Strimla baconet och stek det knaprigt. Lägg det på hushållspapper och låt rinna av.

  3. Finhacka löken och fräs i baconfettet utan att den tar färg.

  4. Blanda mjöl och bakpulver. Nyp ihop med smöret.

  5. Riv osten och tillsätt ost, gräddfil, bacon och lök i smeten. Blanda om.

  6. Klicka ut smeten i muffinsformar.

  7. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills de fått fin färg.

  8. Skiva salladslöken och sprinkla över, servera.

TIPS:

  • Gör den vegetarisk och fyll den istället med goda grönsaker.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lunch