Foto: Thinkstock
Surdegsbröd, saftigt och gott.

Surdegsbröd – så lyckas du med bakningen

4,6 (10 röster)

Surdegsbröd – knepen som ger bästa brödet

Surdegsbröd – luftigt, saftigt och så himla gott. Surdegsbröd är lite pyssligt att baka men resultatet blir ett väldigt smakrikt bröd. Här är recept och tips på hur du lyckas.

arrow downarrow up
  • Ingredienser Surdegsstarter

  • 5 msk grovt rågmjöl
  • 5 dl vatten, ljummet
  • Surdegsbröd dag 1

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vatten, ljummet
  • 1 msk aktiv surdeg
  • Surdegsbröd dag 2

  • 5 dl vatten, ljummet
  • 1.5 msk salt
  • 2 l vetemjöl

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Bakning