Rödkål – julbordets klassiska vegetariska rätt

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Rödkål är ett måste för många på julbordet och med sin sötsyrliga smak passar den fint till julens rätter.

Rödkål

25 minuter

Ingredienser

  • 0,25 huvud rödkål

  • 2 äpplen

  • 1 msk olja

  • 2 msk koncentrerad svartvinbärssaft

  • 2 tsk vinäger

  • 1 msk hackad färsk timjan eller en tesked torkad

  • 1 krm kanel

  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Ta bort rotsocken och fula blad från kålen. Strimla den fint.

  2. Skala äpplena, skär bort kärnhusen och skiva frukten.

  3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok.

  4. Fräs kålen i oljan någon minut och häll sedan i saften och vinägern.

  5. Krydda med salt, timjan, lite peppar och bara en doft kanel.

  6. Stek någon minut till så att saften blir sirapslik - men kålen ska fortfarande vara lite knaprig.

  7. Lägg upp på ett fat och servera.

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Julmat

Recept

Kål

Jul