Här är Christians skapelse inför kanelbullens dag

Kanelbullehamburgaren kombinerar kött och bulle

MAT & DRYCK

Taggad inför kanelbullens dag på torsdag?

I så fall kommer kanske den här specialanpassade maträtten falla dig i smaken: kanelbullehamburgaren.

– Efteråt kommer du kanske undra vad det var du åt – om det var middag, efterätt eller både och, säger köksansvarige Christian Kirmair, en av dem som ligger bakom skapelsen.

På torsdag är det kanelbullens dag och många caféer förbereder nog för fullt med bulliga festligheter. Men hamburgerrestaurangerna Barrels slappnar inte av bara för att det inte är deras klassiska område.

De har nämligen skapat en kanelbullehamburgare lagom till högtidsdagen.

– Vi försöker alltid tänka lite utanför boxen. Vi gör det här som en rolig grej helt enkelt, säger Christian Kirmair, som är köksansvarig på de tre restaurangerna som finns i Stockholm.

Med färskost och jalapeno

Burgaren innehåller bacon, färskost, cheddar, jalapeno, kött och kanelbulle.

– Den är väldigt krämig i munnen så att det inte blir för mycket. Sen har vi hettan från jalapenon och sältan från det knaperstekta baconet som balanserar sötman.

1 av 3 | Foto: Rebecca Brage

Bullarna är bakade på ett lokalt bageri som alltid bakar restaurangernas hamburgerbröd. Kanelbullarna görs i samma formar som de vanliga bröden för att passa burgarna i storlek, men i övrigt är de helt klassiska.

– Vi ville ha dem precis som vanligt, med pärlsocker och kanel.

Är burgaren mest en rolig grej eller smakar det faktiskt gott?

– Det är en rolig upplevelse i sig själv, men du blir inte besviken om du kommer för att äta den som mat. Den blev förvånansvärt bra när vi tillsatte lite hetta och sälta för att balansera sötman, säger Christian och fortsätter:

– Jag har redan tryckt ett par stycken.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Hamburgare