Lyxig lök till grillbuffén

Foto: BJÖRN LINDAHL
Grillade färska lökar.

avJohan Gunnarsson

MAT & DRYCK

Lyxig grillad lök med smör och flingsalt.
Lök är den perfekta grönsaken att slänga på grillen.
Det kanske enklaste tillbehöret - men oj, så gott.

Grillad lök

Portioner: 5–6 bufféportioner

  • 2 knippen färsklök med stjälk, cirka 10–12 stycken

  • 50 g smör

  • ½–1 msk flingsalt med röksmak

Gör så här:

  1. Skölj lökarna och skär bort den yttersta delen av stjälken. Smält smöret.

  2. Grilla lökarna indirekt, alltså vid sidan av öppen glöd, under lock i 15–20 minuter. Pensla dem med smör då och då.

  3. Lökarna är färdiggrillade när de börja bli mjuka. Lägg upp på ett fat och strö lite röksalt över.

  4. Servera genast

ARTIKELN HANDLAR OM