Foto: Anna Clarén
Bäst på buffén? Brieostpaj med salami.

Brieostpaj med salami

5 (1 röst)

”En mycket god och festlig paj med brie och salami till midsommar”. Recept från boken ”Pajer till vardags, fest och kafferep” av Kristina Eriksson, Semic.

Brieostpaj med salami

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pajdeg med pumpafrön

  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g margarin eller smör
  • 3 msk riktigt kallt vatten
  • 0.5 dl pumpafrön
  • Fyllning

  • 400 g brieost
  • 200 g italiensk salami, i bit
  • 1 röd paprika
  • 1 dl riven ost
  • Äggstanning

  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt och peppar
  • Garnering

  • ruccola

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Midsommar