Chokladbollar

3,9 (11 röster)

Så bakar du världens godaste chokladbollar – enkelt och snabbt

Foto: Sofia Nahringbauer
Chokladbollar – rullade i kokos eller pärlsocker

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Snabbt recept på goda chokladbollar, rulla dom i kokos eller pärlsocker och ställ i kylen. Det lilla klassiska bakverket som även kallas för havreboll eller kokosboll går att variera. Här är vårt favoritrecept, perfekt till fika eller för att fira chokladbollens dag.

Chokladbollar

Portioner: 20 st Tillagningstid: cirka 15 minuter, nedkylning tillkommer

Ingredienser:

  • 150 gram smör

  • 1,5 dl socker

  • 3 msk kakao

  • 2 msk kaffe

  • 4 dl havregryn

  • riven kokos eller pärlsocker att rulla chokladbollarna i

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser utom kokos/pärlsocker till en smet

  2. Rulla till bollar

  3. Häll upp kokos eller pärlsocker på ett fat

  4. Rulla bollarna i kokosen/pärlsockret

  5. Ställ i kylen om du kan hålla dig- Klart!

Tips! Förvara dina chokladbollar i kylen eller frysen

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Choklad

Efterrätt

Bakning