Dillstuvad potatis

Krämigt och gott - dillstuvad potatis

Foto: Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dillstuvad potatis med lax.

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Dillstuvad potatis är ett klassiskt tillbehör till bland annat rimmad lax.
En perfekt rätt att laga om du har potatis över.
Ha gärna i rikligt med dill så blir den stuvade potatisen extra god.

Dillstuvad potatis

Portioner: 4 Tid: 20 min

Ingredienser:

  • 1 kg tärnad potatis

  • 5 dl mjölk

  • 4 msk mjöl

  • 2 msk smör

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk nymalen svartpeppar

  • 1 dl hackad dill

Gör så här:

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

  2. Smält smöret i en kastrull. Lyft av från plattan och rör i vetemjölet. Sätt tillbaka på värmen och häll i mjölken under omrörning. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Tärna potatisen och finhacka dillen och vänd försiktigt ner i såsen.

  4. Servera!

ARTIKELN HANDLAR OM