Lammentrecôte med kamben

Foto: Björn Lindahl
Lammentrecôte mår bra av att vila en stund innan du skär upp.

avJohan Gunnarsson

MAT & DRYCK

Lammentrecôte med kamben är gott! Namnamlamm!
Grilla lammet vid sidan av den öppna glöden och låt köttbiten vänta innan du skär den.
HP-såsen ger en svagt fruktig smak till marinaden och köttet, men om du vill kan du byta ut den mot en rökig BBQ-sås.

Lammentrecôte med kamben

Antal: 10–12 bufféportioner Tid: 30 minuter + 1 timme marinering

  • Cirka 1 kg lammentrecote med kamben i bit (ca 350 g/bit)

  • 1 dl kallpressad rapsolja

  • 3 msk HP-sås

  • 1 msk torkad rosmarin

  • 0,5 tsk salt

  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Putsa köttet, men skär inte isär benen.

2. Vispa ihop rapsolja och HP-sås med rosmarin, salt och svartpeppar till en jämn och fin marinad. Lägg köttet i en stor plastpåse, slå på marinaden, knyt ihop och låt vila svalt en timme.

3. Grilla köttet runt om över öppen glöd så att det får fin färg. Grilla sedan indirekt, alltså vid sidan av öppen glöd, till innertemperaturen når 56–58, det tar 15–18 minuter. Låt köttet vila några minuter innan du skär isär benen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Påskmat

Recept

Grillning