Grönkålssoppa – supergott och nyttigt

Bli först med att rösta!

Så gör du god grönkålssoppa

Foto: Thinkstock
Grönkålssoppa, värmande, nyttigt och gott.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

En härlig grönkålssoppa är perfekt bland all tung julmat. Använd fryst eller färsk grönkål och smaksätt med muskot och vitlök.

  • 500 g fryst hackad grönkål ( eller färsk förvälld)

  • 1 gul lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 3 msk smör

  • 0,5 tsk malen muskotnöt

  • 2 msk vetemjöl

  • 8 dl grönsaksbuljong eller vatten

  • 1 tsk salt

  • vitpeppar ur kvarn

Gör så här:

  1. Tina grönkålen eller använd färsk som förvällts i saltat vatten.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och muskot i smöret i en stor kastrull.

  3. Lägg i grönkålen och fräs i ytterligare ett par minuter. Pudra över mjölet, rör om och häll i buljongen, rör om. Låt koka cirka 10–15 minuter. Salta och ta ett par varv med pepparkvarnen.

  4. Vill du ha en slätare soppa kör du den i en mixer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Recept

Julmat

Kål

Jul