Mug cake – baka kaka i kopp

3,5 (91 röster)
Foto: Thinkstock
Mug cake – perfekt att baka till sig själv.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Mug cake - baka kakan direkt i muggen i mikrovågsugnen. Smart eftersom du sparar disk och gott eftersom det blir nybakat varje gång du gör en. Perfekt för rastlösa och lovlediga barn.

Mug cake

Antal: 1 portioner Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: cirka 1 minut

Ingredienser:

  • 1 msk smör

  • 2 msk vetemjöl

  • 2 msk socker

  • 1 msk kakao

  • 0,5 tsk vaniljsocker

  • 0,5 tsk bakpulver

  • 1 nypa salt

  • 2 msk mjölk

  • Eventuellt florsocker, vispad grädde, bär

Gör så här:

  1. Smält smöret i koppen eller i ett glas, som rymmer minst 2 deciliter, i mikron. Det tar bara 15–30 sekunder så passa.

  2. Häll de torra ingredienserna i muggen och rör ihop med smöret. Tillsätt mjölken och blanda försiktigt till en slät smet. Smaka för säkerhets skull så att den är god...

  3. Grädda i mikron på full effekt cirka 1 minut. Det kan skilja i effekt mellan olika mikrovågsugnar så håll koll under tiden så att kakan inte rinner över eller blir för torr.

  4. Ta ut muggen, var försiktig det kan vara väldigt varmt. Låt det svalna en stund.

  5. Pudra mugg-kakan med lite florsocker eller klicka på lite vispgrädde eller lägg på några färska bär. Eller så tar du allt på en gång.

  6. Ät och njut!

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Bakning

Choklad

Efterrätt