Foto: Anna Clarén
Sill i paj, javisst smakar det bra.

Matjessillpajer med lök och citron

5 (1 röst)

”Matjessill i paj låter kanske knasigt, men det är mycket gott”

arrow downarrow up
  • Pajdeg med vete och grahamsmjöl

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g margarin eller smör
  • 2 msk riktigt kallt vatten
  • Fyllning

  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • margarin eller smör att steka i
  • 200 g avrunnen matjessill
  • 0.5 dl gräslök, finhackad
  • 0.5 dl dill, finhackad
  • finrivet skal från 1 citron
  • 100 g lagrad ost, riven
  • Äggstanning

  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt och peppar
  • Garnering

  • matjessill
  • dill

Gör så här

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept