Bästa receptet på kärleksmums

4 (14 röster)

Så lagar du de godaste kärleksmumsen

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Kärleksmums, mockarutor eller snoddas - här är det bästa receptet.
Kaffe, choklad och kokos i kombination kan bara inte bli fel.
Den här chokladkakan är hur god som helst och enkel att baka.

Kärleksmums

Antal/portioner: 15 bitar Förberedelsetid: 30 min Tillagningstid: 20 min

Ingredienser:

  • 3 ekologiska ägg

  • 2 dl strösocker

  • 2,25 dl vetemjöl

  • 1,5 tsk bakpulver

  • 3 msk kakao av god kvalitet

  • 150 g smör

  • 1 dl vatten

  • 100 g mjölkchoklad eller mörk kvalitetschoklad

Glasyr och garnering:

  • 1 dl vispgrädde

  • 1 msk espressokaffe

  • 100 g mörk kvalitetschoklad (70%)

  • 1 dl kokosflingor till garnering

Foto: Pontus Johansson
Kärleksmums

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

  2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

  4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

  5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

  6. Klä en ugnsform, cirka 20 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

  7. Hacka chokladen grovt och strö över smeten.

Glasyr och garnering:

  1. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

  2. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

  3. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

  4. Strö över kokos och skär i rutor.

  5. Njut av dina nybakade kärleksmums!

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Choklad

Kaffe

Recept

Efterrätt