Fyllda friterade ägg med melonsallad

Bli först med att rösta!
Foto: Emma Mattsson
Friterade ägg på rad.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Fyllda friterade ägg – servera äggen på ett annorlunda sätt. Paolo Robertos äggrätt är läckert frasig. Fyll äggen med olivröra och fritera på låg värme så de blir gyllenbruna.

Fyllda friterade ägg

Uova ripiene fritte

Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 4 ägg, hårdkokta

  • 1 ägg, delat i gula (till fyllningen) och vita (till paneringen)

  • 12 gröna oliver, kärnfria och hackade

  • Salt

  • Svartpeppar

  • Ströbröd för panering

  • Olivolja för fritering

  • Majonnäs för dekoration

Sallad:

  • 50 g rucola

  • 1 dl små tärningar av galiamelon

  • 2 msk olivolja

  • 0,5–1 msk balsamvinäger

  • Salt

Gör så här:

  1. Skala de hårdkokta äggen och dela dem i två delar. Håll reda på vilka ägghalvor som hör ihop för att de sedan ska passa samman när fyllningen lagts i. Ta försiktigt ur äggulorna och blanda dem i en skål med oliver, äggula, salt och peppar.

  2. Fyll ägghalvorna med ägg- och olivblandningen och tryck sedan försiktigt ihop dem.

  3. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Häll ströbröd på en flat tallrik. Doppa de fyllda äggen först i äggvitan och rulla dem sedan försiktigt i ströbrödet, så att det fäster runtom.

  4. Värm upp rikligt med olja i en stekpanna. Fritera äggen på låg värme tills de är ljust gyllenbruna runtom. Lägg över dem på hushållspapper för att rinna av. Spritsa en sträng majonnäs på varje ägg.

  5. Skölj rucolan och skaka av vattnet. Stora bitar av salladen kan delas.

  6. Lägg rucolan i en skål, blanda i olja, vinäger och lite salt. Lägg upp salladen på serveringsfat eller i en serveringsskål. Strö över melontärningar och lägg äggen på salladen.

ARTIKELN HANDLAR OM