Drömrulltårta – så bakar du den

5 (2 röster)

Godaste drömrulltårtan – bakad med choklad och len smörkräm

Foto: Thinkstock
Drömrulltårta – en riktig fikadröm.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Drömrulltårta – fluffig med fin chokladsmak och läcker fyllning av vaniljsmakande smörkräm. Drömrulltårta är som den heter, rena drömmen.

Drömrulltårta

Antal: 1 rulltårta Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 3 ägg

  • 1,5 dl socker

  • 5 msk potatismjöl

  • 2 msk kakao

  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 100 g smör

  • 2 dl florsocker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1 äggula

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° C.

  2. Vispa socker och ägg fluffigt.

  3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd försiktigt ner blandningen i smeten så att luften stannar kvar.

  4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 centimeter, och bred ut smeten jämnt.

  5. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter. Håll koll för det går fort.

  6. Lägg ett bakplåtspapper på köksbänken och sprinkla ut strösocker. Lyft över den färdiga kakan med bakplåtspappret kvar och lägg den på sockerbädden.

  7. Dra bort papperet som kakan gräddats på direkt och låt den kallna.

  8. Fyllning: Rör smör, vaniljsocker och florsocker poröst . Rör i äggulan.

  9. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop den.

  10. Lägg den i kylen minst en timme innan du skär upp den och serverar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Bakning

Efterrätt