Foto: MAGNUS SANDBERG
Gratäng med aubergine.

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

3,8 (37 röster)

Supergod vegetarisk gratäng

Den här rätten finns i många olika varianter i länderna kring medelhavet.
I det här receptet grillar vi auberginen för att få en extra god smak på gratängen, men det går lika bra att steka den om du inte har möjlighet att grilla.
Perfekt att servera med en bit gott bröd och en sallad eller som en del av en buffé.

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 aubergine, stora
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 dl vitt vin, (kan uteslutas)
  • 1 msk oregano, torkad
  • 1 msk timjan, torkad
  • 1 msk honung, (eventuellt)
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 300 g fetaost
  • färska örter, till servering

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Buffé