Linsgryta med asiatiska smaker

4,6 (8 röster)

En gryta med röda linser – mustig och välsmakande

Foto: Thinkstock
Linsgryta är både billigt och gott.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Linsgryta – billigt, enkelt, gott och värmande. Smaksätt grytan med färsk ingefära och koriander för asiatisk touch.

Linsgryta

Antal: 4 portioner Tid: 45 minuter

Ingredienser:

  • 1 lök

  • 2 morötter

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 msk rapsolja

  • 1 msk riven, färsk ingefära

  • 1 tsk koriander

  • 0,5 tsk mald spiskummin

  • 1 krm malen kanel

  • 4 dl röda linser

  • 400 g krossade tomater

  • 400 ml kokosmjölk

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • 2 dl vatten

  • salt

  • lime

Till servering

  • ris

  • naanbröd

Gör så här:

  1. Skala lök och morötter och tärna dem i cirka 1 centimeter stora tärningar. Skala och riv vitlöken.

  2. Fräs lök, morötter och vitlök i olja i några minuter. Riv ingefäran och rör i.

  3. Tillsätt koriander, spiskummin och kanel.

  4. Häll i linserna och rör om så allt blandas ordentligt. Häll i krossade tomater, kokosmjölk och vatten. Smula i grönsaksbuljongen.

  5. Låt sjuda under lock i cirka 25–30 minuter. Smaka av med salt och limejuice.

  6. Till servering: ris och naanbröd.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lunch