Bulgursallad med quinoa och grape

5 (3 röster)

Sallad med bulgur och quinoa och fräscha smaker

Foto: Thinkstock
Quinoa- och bulgursallad.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Blanda ut salladen med bulgur och quinoa så blir den mättande och god. Byt mot couscous, mathavre, linser eller något du gillar. Godast är att blanda fler olika sorter.

Bulgursallad med quinoa och grape

Antal: 3–4 portioner Tid: 25 minuter

Du behöver:

  • 4 dl Quinoa eller bulgur

  • 150 g färsk babyspenat

  • 1 st blodgrapefrukt

  • 2 st avokado

  • 1 st rödlök

  • 0.5 st granatäpple

  • 1 dl hasselnötter

Dressing

  • 4 msk olivolja

  • 1 msk lime eller citronsaft

  • 1 tsk fransk senap

  • 1 tsk honung

  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka bulgur och quinoa enligt instruktioner på förpackningen.

  2. Skölj spenaten och lägg på ett stort fat.

  3. Skala blodgrapen med en kniv och filéa klyftorna (ta bort hinnan runt dem).

  4. Skala och dela avokadon i bitar.

  5. Skiva rödlöken tunt.

  6. Blanda bulgur och quinoa när de kokat klart. Rör om så det svalnar lite och häll över på spenatbladen.

  7. Lägg på grapefrukt, avokado och rödlök.

  8. Grovhacka hasselnötterna och kärna ur granatäpplet och strö över salladen.

  9. Blanda om lite försiktigt.

  10. Blanda allt till dressingen och servera till.

ARTIKELN HANDLAR OM