Oreo cheesecake – bjud på fika utan att baka

3,2 (11 röster)
Foto: Thinkstock
Oreo cheesecake – härlig smak av Oreo kakor.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Oreo, de amerikanska småkakorna med choklad och vanilj får sätta smak på den här cheesecaken som bara behöver passera frysen för att bli färdig. Gör den dagen innan så har du tid för annat innan fikat.

Oreo cheesecake

Antal: 16 bitar Förberedelsetid: 30 minuter Tillagningstid: Över natten eller minst 4 timmar i frysen

Ingredienser:

  • 50 g smör

  • 2 paket oreokakor original (à 154 g)

  • 1 paket oreos mini

  • 4 ägg

  • 2 dl strösocker

  • 400 g färskost, till exempel philadelphiaost

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 4 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält smöret. och krossa 200 gram oreokakor i matberedare, häll i det smälta smöret och kör tills det är en smulig deg.

  2. Klä botten på en springform med bakplåtspapper och tryck ut blandningen jämnt i formen.

  3. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

  4. Grovhacka resterande oreokakor, inte minivarianten, och lägg åt sidan.

  5. Separera äggulor och vitor, lägg i två skålar.

  6. Vispa äggulor och socker pösigt.

  7. Blanda färskosten med vaniljsockret, rör samman med äggsmeten. Gärna med elvisp.

  8. Vispa grädden separat och rör varsamt ner i ägg- och ostblandningen.

  9. Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i smeten tillsammans med 100 gram grovhackade oreoskakor.

  10. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten.

  11. Ta ut cheesecaken och låt den stå framme cirka 1 timme innan den serveras.

  12. Dekorera med grovhackade eller hela minioreos.

ARTIKELN HANDLAR OM