Foto: Lina Eidenberg Adamo
Het tomatsoppa med halloumi

Het tomatsoppa med halloumi

5 (1 röst)

Satsa på att göra den här soppan på tomater av bra kvalitet så blir den extra god.
Att koka halloumi istället för att steka den gör den len, mjuk och jättegod.
- Det här är en löjligt snabb soppa som jag brukar göra till lunch när jag jobbar hemifrån, säger Jessica Frej.

Recept från boken Supergott och supersnabbt med Jessica Frej.

Het tomatsoppa med halloumi

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 burkar krossade tomater, à 400 g
  • 1 msk sambal oelek, eller börja med 1 krm och smaka dig fram till en lagom nivå
  • 1 tsk salt
  • 2 paket halloumi, à 200 g
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 dl blandade örter, finhackade (t. ex. basilika, persilja och timjan)
  • 2 msk olivolja, av bra kvalitet
  • rostat bröd, till servering

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM