Foto: Anna Huerta
Luftig mousse med choklad, apelsin och pistasch.

Paolos choklad-och apelsinmousse

Bli först med att rösta!

– I den här luftiga moussen samsas mina favoritsmaker, pistasch är en av dem. Nötterna bidrar även med lite tuggmotstånd, säger Paolo Roberto.

Recept ur boken Paolo Robertos italienska kök - mat från gudarnas stig (Bonnier Fakta) Foto: Anna Huerta.

Choklad-och apelsinmousse med pistaschenötter

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, ca 55 %
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 apelsin, finrivet skal, några grövre strimlor (till garnering) + saft
  • 2.5 msk kallt kaffe, starkt helt espresso
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl skalade pistagenötter, några extra till dekoration

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM