Baconlindade dadlar – sötsalta godbitar

Så gör du goda dadlar lindade i bacon

Foto: Thinkstock
Saltsöta baconlindade dadlar.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Baconlindade dadlar blir ett härligt sötsalt alternativ bland glöggminglets alla sötsaker.

Baconlindade dadlar

Ingredienser

  • 200 gram färska dadlar

  • 140 gram bacon

  • En kvist rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

  2. Kärna ur dadlarna och klipp baconskivorna på längden. Linda in dadlarna med baconskivorna.

  3. Lägg dadlarna på plåten och sätt in högt upp i ugnen, cirka 15 min.

  4. Ta ut ur ugnen och lägg upp på ett fat. Strö över lite färsk rosmarin.

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Julmat

Bacon

Recept

Jul