Foto: Stellan Herner
Nötkolarutor

Nötkolarutor – himmelskt goda

Bli först med att rösta!

Nötkolarutor – knapriga hasselnötter i len kola insvepta i kladdkaka och toppad av smält choklad, helt himmelskt. Recept ur Mia Öhrns bakbok Bästa kladdkakorna.

Nötkolarutor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Kladdkakebotten

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • Kolafyllning

  • 150 g hasselnötter, ca 2.5 dl
  • 2 burkar kondenserad mjölk, sötad
  • 50 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • Topping

  • 200 g mörk choklad

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Bakning

Choklad