Cheesecake – recept med digestivekex

4,5 (11 röster)

Cheesecake – populära kakan med digestivekex

Foto: Thinkstock
Klassisk cheescake med digestivebotten.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Cheesecake – så enkel att baka och så god. Cheescaken har blivit en riktig klassiker när det kommer till kalas. Dessutom går den att variera i mängder av smaker.

Cheesecake

Antal: 8 portioner Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 10 + 15 minuter

Ingredienser:

  • 15 digestivekex

  • 125 g smält smör

Fyllning

  • 400 g naturell färskost, till exempel philadelphia

  • 2 ägg

  • 1 dl socker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1 l blandade bär efter säsong

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8–10 minuter.

  3. Fyllning: Rör om osten så den blir mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll blandningen i formen och grädda cirka 15 minuter. Kakan ska dallra lite när du tar ut den, den stelnar när den kallnar. Låt den svalna och förvara den i kylen.

  4. Servera med säsongens bär

Fler goda recept på cheesecake

ARTIKELN HANDLAR OM