Foto: Emma Mattsson
Påskbröd med ägg.

Rustikt napolitanskt påskbröd

Bli först med att rösta!

Rustikt napolitanskt påskbröd – baka ett bröd att bryta i påsk. Skär smakrik salami, bacon och ost till fyllningen. Här är Paolo Robertos recept på ett gott bröd med italienska smaker. Tänk på att brödet ska jäsa i 3,5 timmar!

Rustikt napolitanskt påskbröd

Casatiello napoletano

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 uppvispat ägg, för pensling
  • 4 ägg, helst bruna
  • Degen

  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 4.5 dl vatten, ljummet
  • 8 dl vetemjöl
  • 120 g ister, skuret i små bitar
  • 1 msk socker
  • 2 krm svartpeppar
  • Fyllning

  • 150 g salami, skuren i små bitar
  • 100 g bacon, skuren i små bitar
  • 125 g lagrad ost, skuren i små tärningar
  • 0.5 dl pecorinoost, färskriven
  • 0.5 dl parmesan, färskriven

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM