Foto: Åsa Dahlgren
Totts – testa en svensk variant på ”tater tots”

Tater tots – så gör du en svensk variant

3,8 (10 röster)

Totts är en försvenskad variant av den amerikanska barnfavoriten ”tater tots” är små munsbitar av bröd hopmixat med grönsaker.
Recept från boken ”Nyfiken grönare” av Cecilia Blankens och Kristin Johansson. Åsa Dahlgren (foto). Norstedts.

Tips! Gott till sallad och soppa

Våra totts funkar lika bra att äta kalla som ljumna. Testa att äta dem i en sallad eller till en soppa!

  • hackade grönsaker, t ex morot, broccoli, blomkål, zucchini – tidigare tillagade eller råa funkar lika bra!

Totts

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 torra brödskivor
  • 4 dl hackade grönsaker
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 lök, hackad
  • 1 msk kryddor, eller färska örter
  • olja, valfritt
  • salt och peppar

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM