Tacopajen som har allt: ”Saftig och god”

Bli först med att rösta!

Tacopaj är svenskarnas favorit.
Här får du bloggaren Sandra Nilssons recept på världens godaste tacopaj.
- Den är precis lika god en måndag som till fredagsmyset med tacos eller middagsbjudningen, säger hon.

En portion motsvarar en paj.

Tacopaj

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pajdeg

  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g margarin
  • 1.5 dl filmjölk
  • Fyllningen

  • 700 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1.5 påse tacokryddmix
  • 1 dl vatten
  • 2 tomater, stora
  • 6 fefferoni
  • Topping

  • 2 dl crème fraiche
  • 5 msk majonnäs
  • 1.8 dl riven ost
  • 3 vitlöksklyftor, pressade

Gör så här

avMadeleine Brohlin

Recept: Sandra Nilsson 

Svenska folket älskar paj och tacos – därför kan kombinationen tacopaj inte bli annat än en succé.

Bloggaren Sandra Nilsson har ett recept på en krämig tacopaj – som hyllar som världens godaste tacopaj.

– Det jag gillar med den här pajen är att den har en sådan krämig och god fyllning som gör att pajen är saftig och god. Den har lite crisp i pajskalet, god tacosmak blandat med lite tomat och lite hetta från chili och pepperonin. Om man vill anpassa den lite mer för barnen kan man skippa fefferonin på en del utav pajen, säger hon.

Hur är den att göra?

– Pajen är inte särskilt svår att göra. Man kan förbereda pajskalet innan, så behöver man bara göra fyllningen och toppingen senare om man vill.

Och pajen kan serveras såväl mitt i veckan som till helgen.

– Den passar när som helst. Till vardag eller till fest. Den är precis lika god en måndag som till fredagsmyset eller middagsbjudningen.

”Världens godaste tacopaj! Saftig, lite styrka, och krämigt god. Ni måste prova! Kan vara gott att bryta av allt grillat mot den här”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept