Foto: Frida Wismar
Klassisk red velvet cake – låt gärna kakan stå i kylskåpet någon timme så att frostingen hinner sätta sig.

Red velvet cake

Bli först med att rösta!

”Red velvet cake är en amerikansk klassiker som är iögonfallande både till smak och utseende.”

Ur boken ”Tårtor med Linus” av Linus Larsson (Bonnier Fakta)

Red velvet cake

arrow downarrow up
  • Botten

  • 3.8 dl mjölk, standard 3%
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 8.5 dl vetemjöl, 60 g/ 1 dl
  • 7.5 dl strösocker, 90 g/ 1 dl
  • 0.5 dl kakao, 40 g/ 1 dl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 5 dl rapsolja
  • 2.5 tsk röd pastafärg
  • Frosting

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 800 g philadelphiaost
  • 15 dl florsocker, 64 g/ 1 dl (siktat)
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept