Lemon curd – ljuvligt len citronkräm

Lemon curd – pålägg med härligt syrlig citronsmak

Foto: Thinkstock
Lemon curd – syrligt och gott.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Lemon curd – syrlig, len och med en tydlig citronsmak. Byt ut sylten på dina scones till lemon curd. Bred den på ostskivan på den rostade mackan eller använd den som fyllning i när du bakar.

Lemon curd

Antal: 4 portioner Tid: 15 minuter

Ingredienser:

  • 1 citron

  • 2 lime

  • 100 g smör

  • 225 g florsocker

  • 3 ägg

Gör så här:

  1. Tvätta citronen och limefrukterna och riv skalet fint, undvik det vita, det är beskt.

  2. Vispa ihop äggen i en skål.

  3. Låt smöret smälta på låg värme i en kastrull.

  4. Rör ner sockret lite i taget.

  5. Rör i äggen och det rivna skalet. Pressa i saften från citron och lime.

  6. Rör tills blandningen tjocknar. Det får inte koka, då koagulerar äggen och det blir klumpar.

  7. Häll upp i väl rengjord burk och förvara i kylskåpet. Curden håller sig i ett par veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Såser