Mjuk pepparkaka – saftigt och gott recept

Recept mjuk pepparkaka – kryddig och god

Foto: Nina Kindbro
Mjuk pepparkaka med härliga julsmaker.

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Pepparkakor i alla former är ju jättegott men frågan är om inte den mjuka pepparkakan slår det mesta. Här är ett klassiskt och enkelt recept på den goda, kryddiga kakan.

Mjuk pepparkaka

Portioner: 1 kaka Förberedelsetid: 30 min Tillagningstid: 35–45 min

Ingredienser:

  • 4 ägg

  • 3 dl strösocker

  • 1 msk kanel

  • 1 tsk malda nejlikor

  • 1 tsk malen ingefära

  • 1 tsk malen kardemumma

  • 4 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 100 g smör

  • 1 dl grädde (eller mjölk)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform.

  2. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt.

  3. Blanda vetemjöl med alla kryddorna och bakpulver.

  4. Smält smöret och ha i grädden/mjölken i kastrullen, blanda i detta varvat med mjölet i smeten och blanda tills välblandat.

  5. Fyll formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-45 minuter. Känn efter om kakan är färdig redan efter 35 minuter, det är väldigt beroende på ugnen!

  6. Låt kakan stå i 10 minuter innan den stjälps upp. Pudra med lite florsocker innan servering.

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Bakning

Recept

Jul

Julmat