Klassiska pannkakor

3,4 (5 röster)

Recept på godaste pannkakorna – passar till lunch, middag eller efterrätt

Foto: Thinkstock
Pannkakor med färska bär

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Få saker är så goda som vanliga klassiska pannkakor.
Stekta perfekt tunna med tillbehör som sylt och grädde.
Men det finns olika varianter på servering till pannkakorna, fräsch och gott blir det med färska bär.

Pannkakor

Portioner: 4 Förberedelsetid: 0 Tillagningstid: 30 min

Ingredienser:

  • 3 ägg

  • 6 dl mjölk

  • 2 1/2 dl vetemjöl

  • 1/2 tsk salt

  • smör till stekning

Gör så här:

  1. Vispa samman äggen med hälften av mjölken.

  2. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och saltet.

  3. Hetta upp laggen. Smält en klick smör. Häll i ett tunt lager smet. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan eller plättarna. Stek i ytterligare någon minut.

Middagstips!

Tips på tillbehör:

  • Sylt och grädde eller glass

  • Färska bär och lönnsirap

  • Smör, socker och citron

  • Nutella och banan

Om du äter soppa först har du en utmärkt ursäkt att äta pannkakor till middag. Testa vårt recept på grön ärtsoppa - passar perfekt till torsdagsmiddagen.

ARTIKELN HANDLAR OM