Grillade äpplen med getost

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
Grilla äppelhalvorna i tio minuter.

avJohan Gunnarsson

MAT & DRYCK

Lägg äppelhalvor i foliepaket och häll den goda getostsmeten över.
Sen 10 minuter på grillen - och så klart att servera!

Grillade äpplen med getost

Portioner: 4 portioner

  • 2 äpplen

  • ½ citron

  • 25 g smör

  • 2 msk strösocker

  • 100 gram chèvre, getost

  • 50 gram småkakor, typ drömmar eller bondkakor

  • Eventuellt lite kanel

Gör så här:

  1. Dela äpplena på hälften, gröp ur kärnhuset och lite till runt om. Lägg sedan äppelhalvorna på varsitt folieark med snittytan uppåt.

  2. Finriv det yttersta gula skalet av citronen och lägg ner det tillsammans med smör, socker, chèvre och kakor i en bunke. Blanda ihop alltsammans väl.

  3. Fördela smeten på de fyra äppelhalvorna. Vik ihop folien och placera paketen på grillen.

  4. Grilla dem cirka 10 minuter på medelhög temperatur, tills äpplena är mjuka och smeten fått lite färg. Strö eventuellt lite kanel över.

  5. Servera med vaniljsås eller glass.

ARTIKELN HANDLAR OM