Fajitas – bjud på helgmys med kyckling

3,8 (13 röster)

Kycklingfajitas – en texmexrätt på tortillabröd och god fyllning

Foto: Thinkstock
Slå in din fajitas i papper så blir den lättare att handskas med.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Fajitas är riktig framför tv:n mat. Plocka ihop som var och en vill ha den och alla blir nöjda. Här är ett recept med härligt kryddig kyckling, servera med god mangosalsa.

Fajitas med kyckling

Antal: 4 portioner Förberedelsetid: 20 minuter Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser:

Fajitas

  • 500 g strimlad kycklingfilé

  • 1 fint hackad lök

  • 1 msk olja till stekning

  • 2 tsk chilipulver

  • 1 tsk havssalt

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1 tsk smoked paprikapulver

  • 1 tsk lökpulver

  • 0.5 tsk vitlökspulver

  • 0,5 tsk råsocker

Till servering

  • 8 blad grönsallad

  • 1 strimlad paprika

  • 1 fint skivad rödlök

  • guacamole

  • 1 lime

  • 1 kruka koriander

  • 1 paket tortillabröd (8 st)

Här passar en mangosalsa fint också.

Gör så här:

  1. Fajitas: Strimla kycklingfilén och hacka löken fint.

  2. Stek kycklingen i en riktigt het panna så den får fin färg och tillsätt sedan löken.

  3. Häll i kryddorna, sänk värmen till medel och bryn i cirka 3 minuter.

  4. Strimla paprikan.

  5. Värm tortillabröden i mikron i en minut.

Till servering: 

  1. Lägg ett salladsblad och några strimlor paprika på varje tortilla. Lägg på kycklingen på bladen och toppa med guacamole.

  2. Pressa över lite lime och strössla med korianderblad.

  3. Slå in i folie eller papper så blir det lättare att äta för alla.

ARTIKELN HANDLAR OM