Foto: Thinkstock
Moussaka – en klassisk rätt från Grekland

Moussaka – Greklands goda gratäng

3,6 (41 röster)

Moussaka – en grekisk favorit med lammfärs och aubergine. Lammfärsen går att byta mot köttfärs. Aubergine, vitlök och fetaost ger ljuvliga smaker till den här klassiska rätten.

Moussaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 500 g köttfärssås, eller lammfärs
  • 1 burkar krossade tomater, à 500 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 auberginer
  • 1 tsk salt
  • 3 dl mild yoghurt naturell
  • 3 ägg
  • 1.5 krm peppar
  • 150 g fetaost
  • Till servering

  • grönsallad, till exempel gurka, tomat och majs

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM