Fröknäcke – enkelt och gott recept

4,1 (8 röster)

Så gör du gott fröknäcke

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Fröknäcke passar lika bra till frukost som på ostbrickan. Härligt knaprigt och med en nötig smak. Här är ett enkelt recept på ett riktigt gott fröknäcke.

Enkelt och gott fröknäcke

Portioner: 1 sats Förberedelsetid: 20 min Tillagningstid: 1–1,5 h

Ingredienser:

  • 1 dl sesamfrö

  • 1 dl pumpakärnor

  • 0,5 dl hela linfrö

  • 1 dl solroskärnor

  • 0,5 tsk salt

  • 1 dl majsmjöl

  • 2 dl kokande vatten

  • 0,5 dl rapsolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, cirka 30x40 cm.

  3. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten till en jämn smet.

  4. Låt svälla cirka 15 minuter.

  5. Bred ut smeten tunt på plåten med en brödspatel. Grädda mitt i ugnen cirka 1–1,5 timme. Flytta över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.

ARTIKELN HANDLAR OM