Pollykladdkaka – chokladälskarens favorit

4,4 (10 röster)

Kladdkaka med godistäcke – enkelt och så himla gott

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Pollykladdkaka – kladdkaka och Polly på samma gång - det kan inte bli annat än bra. Polly finns i flera olika smaker så det är bra att prova sig fram. Toppa gärna med färska hallon – blir extra gott till den söta chokladen. Servera med grädde eller glass.

Pollykladdkaka

Antal: 8–10 bitar Tid: 40 min

Ingredienser:

  • 2 ägg

  • 3 dl strösocker

  • 4 msk kakao

  • 1,5 dl vetemjöl

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 100 gram smält smör

  • 1 påse Polly

  • Störbröd och smör till formen.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret och låt svalna.

  3. Smöra och ‘bröa’ formen.

  4. Rör ihop socker, ägg, vaniljsocker, kakao, smält smör och vetemjöl.

  5. Pytsa ner smeten i formen och jämna till lite.

  6. Tryck ner pollygodis över hela smeten.

  7. In i ugnen cirka 15–20 minuter.

  8. Låt svalna helt innan du serverar, gärna med grädde eller glass.

Pollykladdkaka 00:49
ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Efterrätt

Bakning

Choklad